• 022081113440014

Tala Fou

O kamupani LCD panel a Saina o loʻo faʻaauau pea ona faʻalauteleina le gaosiga ma tau fefaʻatauaʻiga, ma o isi kamupani o loʻo feagai ma le faʻaitiitia o le gaosiga poʻo le faʻamavaeina.

Faatasi ai ma le tupe teu faafaigaluega ma le fausiaina o Saina i le fausiaina o le filifili alamanuia faʻaaliga i tausaga talu ai nei, ua avea Saina ma se tasi o le lalolagi sili gaosi panel, aemaise lava i le LCD alamanuia panel, Saina o le taitai.

I le tulaga o tupe maua, o panels a Saina e tusa ma le 41.5% o le maketi o le lalolagi i le 2021, nai lo le pule muamua o Korea i Saute e 33.2%.Aemaise lava, i tulaga o LCD panels, ua manumalo le au gaosi Saina i le 50.7% o le lalolagi atoa.O Korea i Saute o loʻo faʻaauau pea ona taʻitaʻia le vaega o OLED panels, faʻatasi ai ma le lalolagi atoa o le 82.8% i le 2021, ae o le vaega OLED o kamupani Saina ua faʻateleina vave.

wunsld

Ae ui i lea, o le mafai ona ausia le tele o sea maketi e le mavavaeeseina mai le faʻalauteleina o taimi umi ma fefaʻatauaʻiga a kamupani a le atunuʻu.Aʻo leʻi oʻo i le faʻamaʻi, o le tau o panele na toetoe lava a maualalo, ma o le tele o kamupani laʻititi na sao mai i taʻega o atinaʻe tetele, ae faʻatasi ai ma le faʻaauau pea o le paʻu o tau o le panel, o le tele o kamupani panele na feagai ma le tulaga o le le maua o se tupe pe leiloa. tupe.

O loʻo faʻaauau pea ona tatalaina le LCD (liquid crystal) TV panel gaosiga gafatia o fale gaosi Saina, ma lolovaia le sapalai i le lalolagi, ma mafua ai ona faʻatau soo tau LCD.

E tusa ai ma tala o le Wit Display, o le fa masina muamua e aofia ai Amerika i Matu ma isi faʻatauga tele o le TV, faʻatasi ai ma faʻafitauli o faʻamaumauga na aliaʻe, o le paʻu i luga o le televise ia Me na faʻateleina, o le sui peresitene o suʻesuʻega sinia a TrendForce Qiu Yubin na fai mai o le televise i lalo ifo o le 55 inisi. tasi le masina o le pa'u o le 2 i le 5 US tala.

E ui lava o le tele o lapopoa ua oʻo mai i tau tinoitupe, ae e le lelei le manaʻoga, o le faʻaitiitia o le gaosiga o fale gaosimea e faʻatapulaʻaina, ma o le mamafa o le faʻaogaina o loʻo tele pea, e mafua ai le faʻalauteleina o le tau o le paʻu ia Me.I le kuata lona lua, o loʻo faʻaauau pea ona paʻu i lalo panels tetele, ma e ono leiloa tupe a le au gaosi oloa i le masina e tasi, ma ua faʻateleina le faʻaogaina o le mamafa.

South Korea Economic Daily lipotia i le 2nd, na faʻaalia e le au faʻamatalaga e amata i lenei masina, o le LGD's South Korea Paju plant ma le China's Guangzhou plant o le a tipiina le laina faʻapipiʻi faʻapipiʻi LCD o le gaosiga o le tioata, o le gaosiga o le LCD TV a le kamupani i le afa lona lua o le tausaga. o le a sili atu i le 10% maualalo nai lo le afa muamua o le tausaga.

Falegaosi Saina tele gaosiga, i se tau faatauva tele e faoa le maketi, ina ia faaauau pea le faaitiitia o le Global LCD TV panel upusii, LGD faatoilaloina, filifili e matua faaitiitia le gaosiga.Aʻo leʻi oʻo i lenei mea, o le isi fale gaosi Korea, Samsung Display, na faʻasalalau o le a alu ese mai le pisinisi LCD i le faaiuga o le 2022 ona o le faʻaitiitia o tupe mama.O loʻo i ai foi Mitsubishi, Panasonic ma isi kamupani i le tausaga talu ai na lipotia mai foi le faʻaitiitia poʻo le taofia o le gaosiga o la latou laina gaosiga o le LCD panel.

Samsung, LGD, Panasonic ma isi atinaʻe faʻatasi ai ma laina gaosiga o le LCD panel ua faʻatau atu ma taofi le gaosiga, lea ua avea ai Saina ma atunuʻu tele i uta LCD panel.O nei tagata sauai muamua o le panel na filifili e faʻatau LCD panels mai Saina ina ua maeʻa le tele o gaosiga poʻo le faʻaotiina o gaosiga, lea na faʻapena ai foi le gaosiga o le LCD panel ma sapalai latalata i le ulu ulu a Saina.

O le mea moni, talu mai le tulaʻi mai o le gaosiga o le LCD panel a Saina, o loʻo i ai se aafiaga tele i le mamanu o le sapalai o le lalolagi LCD panel.Aemaise lava, o atinaʻe ulu o loʻo taʻitaʻia e BOE ma Huaxing Optoelectronics ua faʻatupulaia vave i uta i tausaga talu ai nei.BoE, Huaxing Optoelectronics, Huike tolu ulu gaosi oloa i le afa muamua o le 2021 LCD TV vaega fa'amomoli vaega na maua mo le 50.9% o le aofa'i atoa o le lalolagi i le taimi nei.

E tusa ai ma faʻamatalaga mai le LOTTO Technology (RUNTO), i le 2021, o le aofaʻi o uta o fale gaosi fanua faʻavae na oʻo atu i le 158 miliona fasi pepa, e tusa ma le 62%, o se tala faasolopito fou, o se faʻaopoopoga o le 7 pasene i luga ole 2020. e le gata mai le mauaina, ae mai le faʻalauteleina o le gaosiga o le gaosiga o le atunuʻu lava ia, ma le ogatotonu o le kalave o lcd panels ua suia i Saina.

E ui lava e foliga mai o loʻo faʻatupulaia le filifili pisinisi LCD a Saina, o loʻo feagai foi le pisinisi ma le tele o faʻafitauli.

Muamua, o le LCD TV tufatufaga ua toetoe a mou atu.E ui lava i le taimi nei i totonu o le televise atoa, o le tele o faʻatauga ma le voluma o le LCD TV e matua tele lava, e sili atu ma le 80% o le tele o uta TV.E ui ina tele le voluma, ae ua tatou iloa uma o le LCD panel po o le TV e le maua ai se tupe pe leiloa foi tupe, mo pisinisi a le panel, ua toetoe lava a mou atu le tufatufaga o le lcd panel.

Lona lua, e tuliloa ma poloka le tekonolosi fa'aaliga fou.E pei ona taʻua muamua, o Samsung, LGD ma isi kamupani ulu ulu e filifili e taofi le gaosiga poʻo le faʻaitiitia o le lcd panels, o le le faia o tupe poʻo tupe gau i le tasi itu, i le isi itu, ua faʻamoemoe e tuʻuina atu le tele o mea tau tupe ma tagata faigaluega i le gaosiga. o fa'aaliga fou fa'atekonolosi panels, pei ole OLED, QD-OLED ma le QLED.

I lalo o le nofoaga o le tuputupu aʻe faifaipea o nei tekinolosi faʻaaliga fou, o se faʻaitiitiga faʻaitiitiga faʻaitiitiga mo LCD TV poʻo filifili fale gaosi oloa, ma o le avanoa gaosiga o LCD panels o loʻo faʻapipiʻiina pea, o se luʻitau tele foi mo pisinisi a le LCD a Saina.

I se tulaga lautele, o loʻo faʻatupulaʻia le filifili pisinisi a le LCD panel a Saina, ae o le tauvaga ma le mamafa o le a faʻateleina foi.


Taimi meli: Me-30-2022